:(

Fan fan fan!

Orka att jag mår skit! Ont i halsen, näsan rinner och huvudet värker. Det här med att arbeta med barn går verkligen åt skogen för mitt immunförsvar, jag som aldrig annars blir dålig.

Aja 2 dagar kvar av slit innan det är helg. Denna helg är det mycket planerat så det kommer nog bli kul. Behöver dock mycket sömn och chans att bli frisk på riktigt.


APT onsdag

Godmorgon säger jag med världens träningsvärk i kroppen. Jag älskar träningsvärk! Skönt dock att kroppen skall få vila från träning idag.

Idag är det nämligen en sådan där APT onsdag så jag jobbar ända till 19.00 idag. Usch jag känner mig så bitter över det där. 19.00 är egentligen inte alls länge. Tänk när jag jobbade på donken då var det lyx att sluta 19.00. Om jag slutar efter 16.00 nu så känns det sent.

I alla fall så blir det en lång arbetsdag så därför får träningen vänta till en annan dag. Möjligtvis kanske imorgon, troligen inte, men kanske.

Tror att detta kommer bli en toppen dag i alla fall med roliga lektioner. I eftermiddag skall jag sätta mig och plugga lite engelska så jag hamnar i fas igen där. Inte så att jag ligger väldigt mycket back men lite.


Hörs senare!


Super dag!

Vilken superdag!

En förälder var med idag på en lektion. Hon satt snällt på bänken och sa inte ett ljud på hela lektionen. Efter lektionens slut tog hon min hand och la av världens leende. "-verkligen kul att se en sådan duktig lärare undervisa. Du är tydlig, kreativ och lämnar inget utrymme för dumma kommentarer" ja kom typ i chock efter det. Meeeeen det gjorde min dag!

Lektionerna efter det var jag på moln och inte ens ett satans stort utbrott från en elev kunde ta bort mitt leende.

För att fira det gick jag till gymmet nu efter jobb. Har kört kondition 30 min följt av mage samt armar. Har en satans träningsvärk i benen efter gårdagens träning.

Är hemma nu och har precis tagit en dusch. Idag blir det bara lite ägg, ost och skinka till middag. Hade kunnat göra en omelett men ärligt talat är omelett inget jag gillar. Konsistensen är liksom väldigt konstig...

Borde plugga lite ikväll men har på något sätt ingen lust alls så skjuter upp det till imorgon.

Hörs senare!


Tisdag!

Då var tisdagen här. Igår efter jobb blev det träning så jag har go träningsvärk i kroppen.

Dagens planer är jobb och sedan träning, ska träna direkt efter jobb så är jag endå hemma vid typ halv 6. Kanske borde lyxa till det och köra träning i Lund med något pass... Värt att tänka på:)


Annars så blir det soffan ikväll. Blev inget sådant igår då vi var hemma så sent efter träningen.

Hörs senare


Jobbdagen över!

Väntar på bussen på väg hem. Dagen idag har gått väldigt snabbt och varit väldigt bra.

Jag har fått gjort väldigt mycket och haft riktigt bra lektioner. Förutom de där bra lektionerna så har ja börjat rensa i gamla papper osv. En börda jag har känt länge. Alltså något jag borde ha gjort för länge sen men har känt mig väldigt omotiverad till att städa och sortera i någon annans skit. Men det är bara till att konstatera att ingen annan kommet att göra det och jag vill kunna ha ordning och reda i mina papper. Idag hann jag med 3 hyllplan. Bara 3 st skåp kvar. Än så länge har jag fyllt 1 svart soppsäck med bara skit!


Bjuder på två bilder från det vi gjort idag


Måndag

Baaahh inte måndag redan...

Jag vill inte jag vill inte!!!

Men har inget val. Dags att dra sig till bussen och åka till jobb. Längtar till kvällen, träning och soffhäng följt av en tidig kväll med läggdags senast 22.00!


Söndag kväll!

Ohh nej! Fortfarande inte redo för måndag imorgon.

Idag har jag gjort massa bra saker. Dessutom har jag känt mig riktigt effektiv och hunnit med massor, trots det sitter jag här nerdränkt i jobb. Anledning? Jag blir aldrig nöjd och tänker att jag kan göra mer, göra bättre.

Jag började i alla fall min dag med en lång sovmorgon följt av ett träningspass, härligt som bara den. Sen åkte jag och storhandlade alldeles själv. Var längesen det hände då jag och Andreas brukar göra det tillsammans. Skit skönt att bara gå och vandra i mina egna tankar ett tag. Köpte massa nyttig mat så nu är jag redo för veckan som kommer.

Efter shoppingen så åkte jag hem och bakade. På fredag är det nämligen min tur att ha hand om fredagsfikat på jobbet och jag vill ha det avklarat.

Sen lagade jag en sjukt god pizza. En nyttig pizza utan mjöl.

Skulle egentligen träffat Malin och Lennie ikväll för en fika men jag hinner inte.

Nu sitter jag här och tar en micro paus i mitt arbetande. Målet är att vara klar om cirkus 1 timme. Då tar jag kväll och så får resten vänta till imorgon.


Jag är inte redo!

Jag vill inte det ska vara söndag idag... Jag är inte redo för jobb imorgon:( inte alls redo:(

Veckan har gått alldeles för fort och jag har tusen saker jag borde ha gjort idag men som jag har tänkt göra senare... Usch nääää fyyy för måndag imorgon! Vill inte vill inte vill inte!

Denna dagen kommer nog därför bestå av ångest, och lite mer ångest!


Sur

Jag är sur idag, jävligt sur idag! Förstår mig inte på en viss speciell människa i mitt liv. Förstår mig inte på de val människan gör och sen säger att jag inte ska lägga mig i?!!!

Vad är det människan inte fattar?? Hur ska jag inte kunna lägga mig i när det påverkar mig????


Sur och irriterad! Bra start på denna dagen!

För övrigt så är dagens planer att jag skall vara barnvakt och Andreas skall hjälpa ett par med att flytta. Barnet i fråga som jag skall passa har tydligen feber fick jag precis veta så planen med att åka till busfabriken gick åt skogen och istället blir det mys i soffan med barnfilmer och något gott, inte mig emot!


Hörs senare!


Misshandel av min egen kropp!

Ahhh jag är så arg! Att jag har låtit det gå så här långt!

Jag har aldrig varit tjock, däremot aldrig heller smal. Jag har alltid älskat mat och alltid älskat att träna. När jag flyttade till Göteborg gick allt överstyr och förra året tog jag tag i det hela. Började träna med en PT och åt ordentligt. Jag unnade mig fortfarande men i måttliga mängder. På det sättet gick jag ner nästan 10kg. Jag var nöjd med mig själv och mådde bra på både utsidan och insidan.

Men vad nu? Hur kan jag ha gjort medvetna val som misshandlat min kropp under ett halvårs tid. Javisst...jag har haft det tufft helt psykiskt. Jag har tagit beslut som har påverkat hela min tillvaro. Det har varit tuffa beslut och jag har ätit och ätit och ätit. Min kropp har därmed inte mått bra då jag åter igen har fått ett extremt sockerberoende.

Det är dags att ta tag i det igen! Min tillvaro är någorlunda stabil nu. Jag har inga undanflykter längre!

Dags att ta tag i den bittra sanningen och sluta misshandla min kropp med socker och noll fysisk aktivitet.

Jag har satt upp lite olika mål och olika sätt som jag skall belöna mig själv på när jag når dessa målen. Nu gäller det bara att vara hård mot sig själv och inte ge upp. Jag är inne på min dag 3 i sockeravvänjningen och hittills går det bra. Skillnaden denna gång mot förra gången är att jag gör detta tillsammans med Andreas. Vi kan stötta varandra och ge varandra både ris och ros under tidens gång, vilket känns skönt!

Nu till den bittra sanningen då... Under ett halvårstid har jag lagt på mig hela 5kg, alltså hälften av det jag hade gått ner. Dessa 5kg är första delmålet att klara av. Det ska jag fixa tills min födelsedag, inga problem tror jag! Men det viktigaste är såklart inte vikten utan att jag mår bra kroppsligt och själsligt och orkar mer!

Bjuder på två bilder... Den första är tagen på min födelsedag förra året. Den andra är tagen idag. Helt sjukt stor skillnad och första målet är alltså att komma tillbaka dit.


Tisdag fortfarande

Halloj i kvällen!

Dagen är snart över och jag har slängt mig i soffan. Egentligen har jag suttit här nästan hela dagen med visa små avbrott men jag har nu lagt ifrån mig jobb och plugg och skall njuta av kvällen. Har tänt lite ljus och ska helt enkelt bara ta det lugnt.

Vi hörs imorgon!


Tisdag

Hejsan och godmorgon!

Idag är jag hyfsat seg:( halsen gör ont och huvudet värker.

Tur att jag då idag inte har något speciellt planerat. Jag ska bara vara hemma och plugga samt planera lektioner och göra några lpp:er.

Kanske låter mycket men jag är faktiskt ganska effektiv så det kommer gå snabbt.

Ska bara först dricka upp mitt kaffe och kolla klart på top model!


Måndag

Vad håller jag på med? Om cirkus 1 timme får jag besök. Men vad gör jag? Jo ja ligger fortfarande kvar i sängen. Jag som behöver gå till affären och handla. Var meningen att jag skulle bjuda på lunch men då jag inte ens ätit frukost än så tänkte jag att jag skulle fixa ihop en smaskig brunch!

Förutom att handla mat och göra mig själv iordning så behöver här plockas undan. Kanske dags att sätta igång? Men grejen är den att jag orkar verkligen inte. Sängen är sååå skön! Bara 10 min till sen sätter jag igång!

Ska bli en rolig dag i alla fall, har inte träffat Sandra på flera veckor nu och de har varit i Spanien och allt så hon har säkert mycket att berätta!

Hörs senare!


Helg projekt

Andreas har verkligen slitit som ett djur för att det skulle bli så bra som det faktiskt blev. Jag är väldigt nöjd över resultatet och ännu mer nöjd över att väggen än så länge inte har ramlat ner...

Bordet fick sig även ett uppsving och riskerar inte längre att falla sönder. Bra jobbat Andreas! Nu är det min tur att sätta min prägel på det hela och piffa till det lite.

Nu är det dags för mig att gosa ner mig i soffan tillsammans med min man och njuta av de sista timmarna av denna veckan!

Vi hörs!


Usch!

Min huvudvärk har inte släppt än. Trots Alvedon och en halvtimme i sängen med stängda ögon. Utöver det har jag inte hunnit med så mycket slappande då det som sagt verkligen behövdes städas här. Jag har fuskat rejält med städningen dock då det kommer bli lika skitigt ikväll när Andreas kommer hem igen och fortsätter med tv:n och tv bänken. Har dessutom varit och handlat mat till ikväll då min bror kommer på middag och varit på hornbach och handlat plugg. Vi ska nämligen hänga upp tv:n på väggen. Han som bodde här innan lyckades ta isönder väggen när han hängde upp sin tv vilket de nu har lagat men jag är livrädd att vi också använder fel plugg eller att vägen är fördålig så att den går i sönder igen och tv:n ramlar i golvet. Fullt möjligt och hade varit så typiskt om det händer oss.

I alla fall... Nog dags för mig att hoppa in i duschen nu och piggna till lite. Om 50min stormar alltså två huliganer in här och lär vara hungriga så då är det bäst om maten är på g.


Söndag

Oj oj oj vilken huvudvärk jag lyckats vakna med:(

Kvällen igår var väldigt härlig och rolig. Åt god mat och det var ett väldigt trevligt sällskap. Kom hem vid 1 tiden och stupade i sängen.

Vaknade med världens halsont och huvudvärk som sagt. Inte rättvist om jag blir sjuk nu på min semester:(

Har i allafall redan hunnit med att fixa med tvätten och måste snart ta tag i detta hemmet mer. Ser ut som ett bombnedslag efter gårdagens montering av ny tv bänk. Allt är inte färdigt, inte på långa vägar så ni får ingen bild på spektaklet än.

Annars idag så händer faktiskt inget speciellt för mig. Jag ska kurera mig och ligga i soffan mest hela dagen, ha lite ensam tid medans Andreas är på golfbanan, härligt!

Hörs senare!


Dagens shopping


Lördag

Hejsan lördag!

Imorse vaknade jag lite innan 9 och gick till gymmet. Jag körde kondition och lyckades för första gången jogga 5km utan att stanna! Lite jävlar anama var allt som behövdes!

Gick sedan hem och käkade god frukost innan jag och Andreas åkte till Ikea för att köpa ny tv-bänk. Andreas körde mig sedan in till stan där jag mötte upp Malin för en fika och lite shopping. Dock inget till mig själv utan presenter till en bebis som fick se dagens ljus i början på januari och en bebis som inte tittar ut förrän i början på augusti. Jag älskar att shoppa bebiskläder!!!

Nu är jag på tåget påväg hem. Ska gosa ner mig i soffan ett tag innan jag ska göra mig iordning för kvällen. Blir middag och melodifestivalen hos några goda vänner! En perfekt lördag helt enkelt!


Fredagar när de är som bäst

God mat och trevligt sällskap!


Fredag

Oj oj oj vad lycklig jag är idag!

Hade enligt mig en perfekt alla hjärtans dag! Visst hade jag gillat att äta god mat och få massa presenter men det vi gjorde var precis det vi behövde. Vi åkte nämligen till Ikea, precis som jag sa igår. Vi åt köttbullar och sen gick vi runt och bestämde oss efter mycket dividerande för en ny tv-bänk. Ja så nu är det dags att kasta ut det gamla som jag egentligen ÄLSKAR men det är alldeles för klumpigt och jag förstår Andreas som har tröttnat på det eftersom han haft det sedan han var typ 15.

Efter IKEA åkte vi hem och slängde oss i sängen med massa gott! När klockan var lite efter 21 sov vi båda två!

Ut med det gamla...


Torsdag

Godmorgon!

2 arbetsdagar kvar innan semester, jag längtar!

Gårdagen var helt knäpp på många sätt. Bra arbetsdag men fyfan vad sur jag var sen efter jobb, inga nycklar och Andreas mobil avstängd!

Mamma kom och räddade mig i alla fall så det var ju tur!

Idag är det tydligen alla hjärtans dag. Jag och Andreas funderar på att åka till IKEA efter jobb. Jag menar det kan väl inte bli mer romantiskt än att spendera alla hjärtans dag där med en köttbulletallrik?!

Vi får väl se hur dagen slutar. Arbetsdagen idag är lång men ganska chill. Har koll på läget liksom och tror att dagens lektioner kommer bli riktigt uppskattade av både eleverna och mig.

Vi hörs senare!


Onsdag

Godmorgon!

Gårkvällen var väldigt trevlig men nu är det en ny dag!

Det är nämligen onsdag! Idag kommer jag ha det väldigt lugnt. Ska hålla i 1 lektion, resterande lektioner skall jag sitta lugnt och titta på. Kommer nämligen en kille från en basketförening som ville ha basket med vissa av mina elever, blir säkert bra!

I kväll vet jag inte riktigt vad som händer. Ett träningspass kanske?

Hörs senare!


Livet leker!

Hyfsat nöjd med dagen. Hade ett val idag där jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Jag valde att skratta vilket jag är glad för just nu. Jag är en stark människa och aldrig i livet att jag tänker låta någon annan trampa på mig och tro att jag är mindre värd än vad jag vet att jag är. Ingen ska få mig att tro att jag inte är stark eller att jag inte bestämmer! Jag är grym på det jag gör!

Nu laddar jag inför en kväll med fina vänner!

Hörs!


Tisdag

Redan tisdag! Gårdagen var en sådan där perfekt dag. Jag hade hyfsat bra lektioner men efter skoldagens slut det var då allt braiga började. Åt god mat och sedan åkte jag och Andreas och tränade. Jag har inte tränat på flera veckor så det var helt underbart. Att jag sen dessutom fick chans att bossa över Andreas och se honom svettas var ännu bättre.

Efter träningen åkte vi hemåt och jag slängde mig i soffan där jag sedan låg resten av kvällen. Bra dag helt enkelt!

Idag är det dock tisdag och jag har en liten klump i magen, men jag hoppas att dagens lektioner blir bra!

Efter arbetsdagen skall jag träffa Mallan sprallan och Lennieboy. Ska bli kul!

4 arbetsdagar kvar innan helg och semester!


11/2-2013

Godmorgon i stugan!

Jag försöker hålla mig vaken på bussen, inte det lättaste på en måndag. Jag hoppas att dagen idag går fort och blir smärtfri. Måndagar är som sagt en av mina värsta dagar.

I kväll är tanken att jag och Andreas skall träna tillsammans, får väl se hur det går. Är inte så säker på att det kommer sluta så bra, vi tycker nämligen båda två att vi kan mest och är bäst och att därför borde den andra lyssna och ta efter. Funkar liksom inte!!!

Efter träningen ser jag fram emot att krypa ner i min säng och sooooova, helst innan kl 21! Jag är sååå trött!


Söndag

Jäkla helg sluta gå så fort!!!

Meeeen tanken på att jag nästa söndag slipper söndagsångesten och kan sova läääänge på måndag gör att jag står ut och vill att veckan skall gå fort!

Helgen har varit utmärkt och underbar
på alla sätt och vis!


Hörs i veckan!


Torsdag

Härliga dag! Jag älskar dig!!!


En trött Louise säger hej innan jag skall va rastvakt!


Onsdag

Godmorgon från bussen!

Idag är en ny dag som jag hoppas ska bli bättre än gårdagen. Gårdagen var HEMSK och den första dagen som jag faktiskt ifrågasatt mitt yrkesval. Att elever kan vara så hemska mot varandra förstår jag inte! Och att de sen inte lyssnar vid tillsägelser utan bara käftar emot gör ont i mig!

Igår när jag kom hem och fick en kram av Andreas så bara bröt jag ihop, grät och grät sen somnade jag. Så det där med städning eller plugg blev det ingenting av.

Ny dag idag, nya tag! På onsdagar brukar allt vända så jag känner mig positiv inför idag😎

Ikväll ska jag träffa My och Malte en stund innan jag måste hem och städa det jävla rummet!

Hörs senare!


...

Eller inte...


Tisdag

Halloj tisdag!

Sitter och äter frukost och försöker vakna till liv. Gårdagen på jobb var hemsk! Ingenting gick bra!

Efter jobb var det bättre:) fikade med Amelie och sen när jag kom hem kom Andreas bror på middag.

Avslutade kvällen med att kolla på Ullared och kopplade av lite i soffan. Men nu är det tisdag och dags att ta nya tag. Idag blir det en lång arbetsdag sen vill jag bara hem och ta det lugnt, men finns ingen tid att ta det lugnt denna veckan. Jag har ett rum att städa och det måste göras idag!

Dags att börja ladda inför bussen och arbetsdagen!


Hatar måndagar!


Lml


Söndag

Hej härliga söndag!

Just i skrivande stund sitter jag och väntar på tåget. Det blev en tidig morgon idag eftersom jag skall åka och hälsa på min farmor.

Promenaden ner till tåget var så himla härlig då solen verkligen lyser starkt idag. Det är en sådan dag då man kan ta fram sina solglasögon och bara njuta av vädret. Men luras inte, trots den härliga solen är det riktigt isande kallt!

På vägen till farmor hade jag tänkt få undan lite jobb och plugg. Har en uppgift i engelskan som måste bli färdig idag samt en hel del planering och förberedelse inför idrotten denna veckan. Jag har nämligen bestämt att dessa två veckorna innan lovet har temat dans och rörelse till musik. Har redan förberett mig mentalt på väldigt många sura miner från eleverna men detta måste göras anser jag! Och ju tidigare desto bättre! Få det avklarat liksom. Tur att jag älskar dans och rörelse så förhoppningsvis kommer min energi smitta av sig lite!

Hörs senare under dagen!


Lördag

En perfekt lördag har jag idag fått njuta av, ja en perfekt vecka har jag fått njuta av på många sätt och vis!


Ett av mina mål detta året är att leva mer i nuet, att uppskatta allt och alla lite mer och att inte ta någon eller något för givet. Att få in mer vardagslyx i veckan för att den tråkiga vardagen faktiskt är 5/7 av en vecka.

Ett stort bevis på att jag faktiskt följer detta mål är genom att beskriva denna veckan.

Bjuden på middag hos mamma o pappa i måndags, bjuden på middag i tisdags hos Emma med My, fixade naglarna och hade kvalitetstid på emporia med mitt hjärta i onsdags, middag hos oss i torsdags med Lennie och Malin på besök, barnvakt i går till min gudson Malte och idag Köpenhamn!

Denna veckan har jag känt mig väldigt levande och lycklig. Jag har gått upp varje dag utan en klump i magen, utan stress och utan massa måsten, jag har levt i nuet och bara tillåtit mig själv att vara jag!

Jag är stolt över mig själv, stolt över vad jag har åstadkommit och stolt över MINA val jag har gjort det senaste året. MINA val där jag bara har tänkt på MITT bästa och låtit alla spekulera, tro och tycka till utan att bli påverkad eller tvekat. Jag har alltid vetat vad jag vill innerst inne, alltid vetat vad som krävs för att jag skall kunna leva det liv jag drömmer om, jag är en bit på vägen nu, jag har tagit min examen, jag har fått jobb och jag vet att jag är en bra vän och en bra sambo. Jag är redo för mer nu, men det kommer när det kommer. Nu lever jag i nuet och njuter till fullo!



RSS 2.0