Julafton 2014





Tittar in lite snabbt för att säga hej hej och hälsa god jul från oss!






Helg

Hallå härliga söndag. Vi har precis ätit frukost och sitter nu och leker på golvet. 

Natten var kass men ändå bra! Nova vaknade två gånger och gallskrek och ville ingenting i princip förrän hon fick mat då somnade hon om på 2 röda. Så va det både vid 2 och vid 6 sen vaknade hon vid 9. Hellre det än att hon är vaken 2 timmar på natten. Såhär hinner man knappt vakna till .

Igår hade vi en liten fixar dag så vi lämnade Nova hos mamma o pappa på förmiddagen sen åkte jag två vänder till tippen medans andreas tog ner vår nya kommod i badrummet, åkte och byttade den för att sätta upp en ny. Ja med vår tur så var kommoden självklart sönder så det läckte vatten. 

Förstår ni vilken lyx det känns att kunna tvätta händerna på toaletten både uppe och nere????!!! Och att det ser helt ut!

Vi är båda två så trötta på renoveringen nu men snart är nedanvåningen klar.

Till något helt annat...jul...var är julkänslan? Här finns ingen. Tre dagar kvar till jul och inte en julklapp är köpt.

Kanske ska bojkotta julen totalt? 
Känns Lockande.


Jag är mer redo för nyår och ett nytt år!




Ligisten

Idag har vi hjälpt min pappa med lite julbestyr. Handlat julmat och gran bland annat.

Innan dess så va vi bara hemma och en viss liten dam klättrade upp ett steg i trappan och jag fick hjärtat i halsgropen. 

Hur kan hon?




När mamma försöker ta en selfie...





En liten ligist!

Idag har det bara varit en SÅN dag. En sån dag där man längtar efter att gå o lägga sig igen, där man dragit sig i håret och tänkt jäkla skitunge. 

Idag började dagen med att Nova (iförsig sov till 9) hade bajsat igenom pyjamasen när hon vaknat och det var bajs överallt i hela hennes säng, överlycklig var hon. Sen har dagen fortsatt gått i bajsets tecken. 4 bajsblöjor byttade varav en rackare la hon precis när vi satt o åt. När jag sen håller på att städa upp röran hon har ställt till med hittar jag henne på golvet äta ur hennes egen spya, lagom mysigt.

Att sen hennes pappa ringer och säger "du älskling jag ska på julbord idag" då rann det över. Vadå vara ute i god tid. Kunna planera. Jag har nämligen gymnastik idag. Vi hade tur så mamma kommer hit och ska passa vår ligist annars hade andreas helt enkelt fått stanna hemma från sitt julbord.

Annars så håller jag på o dra mig i håret för min dotter är en riktig busunge och beter sig som om hon vore mycket äldre än vad hon är. Hon ställer sig mot allt och när hon idag släppte ena handen blev jag livrädd. Jag trodde hon skulle ramla och slå sig. Självklart gjorde hon inte det, efter en stund bara satte hon sig ner igen och kröp vidare...

Kanske dags att inse att hon inte är en liten plutt längre? 




Juluppvisning 2014

Igår var det uppvisning, laget presterade suveränt. Jag är en stolt tränare kan man lugnt säga.

Efter uppvisningen blev det lite känslosamt. Dessa ungdomar, dessa fina ungdomar.



Min loppa var där och kollade med andreas. Hon var en pepparkaka och jag var en ängel. 




Dessa nätter!

Jag har börjat sluta hoppas. Råd om att det vänder snart vill jag bara spy på. Jag undrar NÄR?! 

Nova är 6 månader nu, snart 7. NÄR vänder det? När ska hon sluta vara vaken 2 timmar varje natt? 

Jag ska väl vara glad att hon inte är ledsen när hon är vaken men det är ändå tröttsamt. Jag följer liksom alla råd. Håller det mörkt, pratar inte med henne, ger henne mat, ger henne inte mat. Hon är som en lycklig virvelvind oavsett.

Ingen som har några råd?

Superwoman

Idag kände jag mig verkligen som en superwoman När jag gick från bilen o hem med unge, skötväska och fyra tunga påsar från dagens veckohandling.  Sekunderna innan tänkte jag dock, vad fan tänkte jag när jag fick för mig att göra detta själv???!!!

Jag är verkligen en superwoman, jag klarar verkligen allt! Jag har alltid sett mig själv som stark, både fysiskt och psykiskt. Det finns inte mycket som kan knäcka mig. Men just nu är jag liksom mer än stark, jag är oövervinnelig. Jag gillar den känslan.




Barnmat

Har testat göra egen barnmat till fröken. Tror hon gillade det fast att hälften hamnade utanför och att hon tyckte det var roligt att prutta med munnen så allt flög åt höger och vänster. 

Idag bjöds det alltså på kyckling, broccoli och morots puré med lite ris. 

Recept

1kycklingfilé
1morot
Halv broccoli
1liter vatten
2lagerblad
Valfria kryddor

Gör såhär

Koka upp 1 liter vatten med lagerbladen i. Lägg i resterande ingredienser och låt koka ca 10min.

Lägg ner kycklingen, morot och broccoli i en mixer och mixa. Häll på vattnet till valfri konsistens.

Smaklig måltid




39,1

Min lilla lilla tjej som stundtals varit så gnällig idag. När hon inatt vaknade och var skållhet fick andreas panik (som alltid då hans lilla tjej visar minsta lilla tecken på att ha ont). OM han är en överbeskyddande pappa. TA AV HENNE KLÄDERNA, VAR ÄR ALVEDONEN? NÄSSPRAY?! 

Efter 5min var Nova, pigg och glad, skrattade och skulle busa, lilla jag inte lika pigg o glad klockan 4 på morgonen, andreas ännu mindre pigg o glad med vetskapen om att han skulle upp och jobba ett par timmar senare. Mitt förslag om att han skulle inta soffan för lite sömn var dock inget att tänka på, han ville ha uppsikt över sin lilla tjej som skulle sova i vår säng. 20 min senare sov båda två o jag bar över Nova till sin egna säng. Hon är bara 6 månader men tar större plats än jag. Man får akta sig så man inte får en bitchslap i sömnen eller får näsan uppbiten.

Vid 8 vaknade lilltjejen igen och har under dagen varit stundtals sig själv och stundtals väldigt hängig och gnällig. Typisk alvedonrus.

Vid halv 10 ikväll slocknade hon för natten och jag går på helspänn för att förberedda mig på en jobbig natt. Jag kanske borde sova men jag har tagit mig ett glas vin istället.

Mamma o pappa var nämligen här och åt middag o passade lilltjejen så jag kunde ta en dusch. Jag och mamma öppnade då en flaska vin och jag tyckte nu jag förtjänade ett glas till, inga konstigheter.

 Andreas har jobbat i Småland och kom precis inom dörren, långa dagar för honom men ett jobb är ett jobb.

Hoppas min loppa mår bättre imorgon💕




RSS 2.0