Nova

Lilla älskade du som växer och gror inom mig, hur mycket är det möjligt att älska dig? 

Jag och din pappa längtar efter dig så himla mycket! 

Tänk hur du redan kan få oss att le, hur du reagerar på ljud, framförallt din pappas röst. När han pratar med dig vill du visa att du hör och kan sparka hårt hårt. Kanske att du fått pappas gener och blir en bra fotbollsspelare, trots mina önskningar om ett intresse för gymnastiken. Vilken tur att du föds med en egen vilja och kan välja själv utan att mamma och pappa ska blanda sig i. För den där viljan av stål kommer du förmodligen få ärva från både oss två.

Tiden fram till maj får gärna gå fort så vi får träffa dig utanför magen med❤️



Onsdag!

Efter en god natts sömn känner jag mig nästan som en ny människa. Ingen huvudvärk och jag kan andas normalt! Så skönt! 


Idag är det jobb som gäller som vanligt och sen kommer Sandra hit. Vi ska väl inte göra så mycket bara snacka en massa och chilla järnet👍

Snart fredag....så himla härligt! Jag längtar efter fredag ständigt ständigt! 




Babyskydd-check!

Idag efter jobb så åkte jag och Andreas till bilia. Andreas sa att han hade hittat ett babyskydd där som han gillade och ville kolla på till lilltjejen. Bilia tänkte jag hmmm. Självklart va det mer än bara babyskydd han ville kolla på...jäkla karl! 

Bilskydd blev det i alla fall. Ett som heter britax babysafe shr. Svindyrt tyckte jag men ändå billigt jämfört med andra, tänk att ungen kostar multum innan hon ens kommit till världen😂. Nä skämt osido, klart prinsessan är värd det.  Bara segt när man inte har ett så högt cash flow. 1495kr för stolen sen 700kr drygt för adaptern till bilen =2200kr drygt för en bilstol hon ska ha Max 9 månader.




Sen åkte vi till babyringen, där vi köpt vagnen och beställde även en adapter till vagnen så att man kan sätta babyskyddet i den.  En helt onödig pryl kanske, har lite blandade känslor kring det men jag va bara tvungen. Andreas tyckte det var slöseri med pengar meeeen vi får väl se...

Efter det var vår energi slut så då åkte vi till mams och paps och käkade mat. Kom precis hem och har redan bäddat mer mig. Skulle städad idag för här ser ut som en svinstia men efter denna dagen så orkar jag bara inte. Sååå sorry Sandra du får stå ut med skitiga golv imorgon👍.



:(


Kan det inte bara vara såhär tomt hela dagen så jag kan ta mig en blund på denna tjockmattan? Huvudvärken har inte släppt än och nu mår jag illa dessutom. De var 8 stackars barn på första lektionen men i mina öron lätt de som 100.


Måndag...

Är ni utvilade? Pigga? Redo för en ny vecka?

Själv känner jag mig så jädrans kass. Huvudvärk deluxe och snuvig. Målet är att bara överleva dagen och sen GÅ HEM kl15.30 då jag faktiskt slutar. Jag har jobbat över så mycket den senaste tiden så nu måste jag verkligen chilla. Så det där med att gå hem i tid är ett stående mål denna vecka. 

4 veckor kvar till semester. Jag trodde inte jag skulle längta så mycket som jag faktiskt gör då jag bara har jobbat 2 veckor än, men jag längtar och längtar och längtar efter att få sova hur länge jag vill!

Hörs senare! 




Sovmorgon?

Ingen direkt sovmorgon för mig idag. Uppe med tuppen och satte då igång en maskin tvätt och la ihop den tvätt som var i torktumlaren. 

Väntar nu på att Andreas ska vakna, hur länge kan man sova??? Så vi kan käka frukost innan det är daga för dagens kalas. 

Ikväll måste här städas innan veckan drar igång. Så det är väl dagens planer. Inga direkt spektakulära alltså men en mysig söndag får vi nog:) 




Magen

Tog en bild på magen imorse och jämförde med hur den såg ut för 8 veckor sedan. Typ ingen skillnad? 

Jag har så blandade känslor med det där. Klart vissa dagar syns den mer än andra men ändå... Ibland bara längtar jag efter en stor mage...att det verkligen ska synas att det växer något inom mig, andra dagar tycker jag det är skit skönt att det inte syns att jag kan känna mig smidig och lätt....

Dock tycker jag det är jobbigt också eftersom folk som inte känner mig så bra och därmed inte vet att jag är gravid kanske bara tror att jag har ätit för mycket skit och slutat bry om mig själv och blivit plufsig. För plufsig det är jag!

Den kommer ju att komma, magen alltså. Frågan är bara när? 




Vagn

Vi har blivit med vagn!

Efter många diskussioner fram och tillbaka om huruvida vi skulle köpa en begagnad vagn eller köpa en ny, vilken märke det skulle bli och vilken modell så kom vi idag överens och bestämde oss för att slå till medans det bra erbjudandet vi fick för ett par veckor sen fortfarande fanns kvar. 
 
Det blev Andreas  favorit vagn som valet föll på. En Emmaljunga super nitro  med stora svängbara hjul fram. Det blev en khaki färgad liggdel med årsmodell 2013 och en black/white sittdel årsmodell 2014. 

Emmaljunga super nitro 2014 kostar 8700kr, jävligt dyrt och ett pris vi inte var beredda att betala. Men efter ett bud om att ta liggdel från föregående år till ett pris av 6900kr så slog vi till. Det är fortfarande mycket mycket pengar och vi hade egentligen tänkt köra på en begagnad o jag har varit väldigt anti Emmaljunga för jag tycker de är stora och klumpiga meeeeen när vi väl va där och provkörde i affären så va emmaljungan överlägset bäst, så då körde vi på det.

 Vi valde väldigt neutrala färger med en förhoppning om att kunna använda vagnen länge och till fler barn (även om det kommer dröja måååånga år tills det blir fler barn här om jag får bestämma, det får jag dock aldrig😂)

Bjuder på ett par bilder på vrålåket till prinsessan.




:(




Plugg

Jag vet inte vad jag ska ta vägen, jag är så trött på att plugga! Jag vill hem och slänga mig på soffan, komma hem någon dag innan det är mörkt ute. Jag behöver solljus




TRÖTT

När ska denna trötthet ta slut? Jag orkar inte vara trött mer! Jag är på jobb, jag är på gymnastiken, jag är med vänner! Men det är just det jag ÄR där men jag är inte närvarande. Jag bara tänker på en säng och mitt huvud på en skön kudde. 

Jag som verkligen sett mig själv som en människa som har fullt med energi och älskar att ha många bollar i luften är nu en helt orkeslös människa. 

På fredag lämnar jag in sista tentan för denna kursen. På måndag var det meningen att jag skulle påbörja nästa kurs...men jag måste erkänna mig besegrad av pyret i magen. Behöver hon morsans energi för att växa och må bra så ska hon få det, jag ska inte kämpa emot. 



127 dagar kvar innan du är här vårt lilla hjärtegryn!❤️



Vagn

Idag har vi för första gången gett oss ut på riktigt o barnvagnsdjungeln. Vi är väl inte helt överens om vilken vagn det blir men jag har vissa krav och Andreas andra som vi måste kompromissa om för att hitta en vagn som passar oss.

Viktigt för Andreas:
-stabil
-snygg
-ombonad


Viktigt för mig:
-prisvärd
-liten och nätt (måste få plats i min micra)
-hållbar och kan användas länge!
-svängbara hjul

Jag har snöat in på en brio happy eller brio go medans Andreas är mer inne på en Emmaljunga super nitro.

Vi får helt enkelt se hur det det blir...kanske inte blir någon av dem...

24

Jag och Andreas har börjat kolla på en serie som heter 24. HELT beroendeframkallande! 

Vi kollar flera timmar varje dag! 

Sååå ett litet tips till er som läser, har ni inget att göra så kolla på serien 24 såhär i ledighetstider, gäller att chilla järnet nu innan skola och jobb börjar igen! 

Mål 2014

Materiella mål

Köpa lägenhet/hus-borde vara gjort igår typ med tanke på den situationen vi sitter i nu, men "the one" har inte dykt upp än, sänka kraven kanske? Eller avvakta tills det rätta verkligen dyker upp? Oavsett vad så är detta ett stort viktigt mål detta år.



Resa
 
Brasilien- planer på att åka till Brasilien har vi haft i flera år. Jag har till och med sagt att jag ska förlova mig under Jesus statyn i Rio (ska det va så ska det ju va ordentligt). Det här med att skaffa barn kom ju ett par år tidigare än vad vi tänkt så planen har vi helt plötsligt fått snabba på lite. Andreas är ju från Brasilien så våra barn kommer bli halvbrassar, för oss är det därför väldigt viktigt (nog mer viktigt för mig än för Andreas konstigt nog) att barnen förstår detta och är stolta över sitt ursprung. För att kunna ge dem en rättvis bild av Brasilien (jag fattar givetvis att den bild jag kommer ge kanske inte är den mest rättvisa då jag åker dit som turist och inte ser slummen och det vardagliga liv som finns på vissa ställen i Brasilien) samt att själv förstå allt vad familjen Marcusson berättar om miljön och kulturen och kunna skapa egna minnen och upplevelser av det landet tillsammans med Andreas så betyder den här resan jätte mycket. Som det ser ut just nu kommer vi åka i november då är pyret 6månader. Det känns lite skrämande att befinna sig på ett flyg i drygt 12 timmar då med en liten bebis men Andreas åkte fram och tillbaka Sverige-Brasilien ett par gånger när han var liten och överlevde så det ska säkert gå bra.  Vi kommer under resan besöka curitiba, staden där Andreas föddes, Rio de Janeiro samt Foss. 



Hälsa och träning- med tanke på att jag kommer vara gravid största delen av den första halvan av detta år så ser målen med träningen och hälsan lite annorlunda ut. Jag har redan nu fått inse att kroppen har en egen vilja och den viljan måste jag nu lyssna på.  Från att ha gått och tränat 4-6gånger i veckan så kommer jag nu sätta upp ett realistiskt mål på 1 gång i veckan gym så länge jag är gravid. Jag kommer mer satsa på långa promenader. Efter pyret är fött tänker jag börja träna med en PT igen. Då är det drygt 5 månader till Brasilien och jag vill kunna gå runt i bikini utan att skämmas. Kosten är givetvis en viktig del i det här och jag kommer från och med den 12:e januari sluta med allt vad läsk och godis heter, det är varken bra för mig eller för pyret som faktiskt ska gödas utifrån vad jag äter. 

Om jag ska bortse från kost och träning så är ett stort mål att känna harmoni och hitta en balans i livet. Fortsätta kämpa för att leva i nuet och visa uppskattning för min familj och mina vänner. Jag mår bra av att se dem må bra! 



Kärlek- att verkligen värdesätta den tiden som kommer nu, fortsätta visa uppskattning för Andreas och för oss som par. Inte glömma bort oss i det här underbara kaoset som väntar oss. 





Nyårsafton 2013

Vi hade en mysig kväll igår. Jag var jävligt seg och halvt grinig första delen av kvällen, men från ingenstans dök det upp lite extra energi, kan bero på att jag fick i mig himla god mat!

Vid 12 slaget firade vi med party poopers och tomtebloss och alkoholfri champagne för mig. Avslutade sedan kvällen med att vara med i det vinnande laget i TP. 

Himla bra avslut på det gågna året!

Idag har vi dock varit mer än sega. Tagit en 2 timmars powernap, käkat god fisk och tagit en långpromenad. Nu ska vi kolla en film och dricka vatten med is i, sån himla lyx med ismaskin i kylen. 




RSS 2.0