Tisdag

Redan tisdag? Tydligen!

Gårdagen gick väldigt fort så jag hann knappt blinka. Väldigt bra då jag annars brukar tycka att måndagar är den jobbigaste dagen.

Efter jobb åkte jag hem till mamma och pappa för att jobba lite till samtidigt som Andreas fixade med deras tvättmaskin. Det här med att jag inte har någon dator på jobb börjar bli ett problem, därför är det dags för mig att ta tag i detta nu, lat som jag är.

Idag är det i alla fall tisdag och jag har en hyfsat lugn dag idag. Funderar på om jag skall åka hem efter jobb eller om jag skall åka till emporia. Jag behöver nämligen fixa mina naglar nu nu nu! Men samtidigt behöver jag träna och plugga engelska. Svårt val... Vissa hade sagt, ja men du hinner väl med allt? Nja det hade jag väl men jag vill också ha ett rent hem och hinna med lite soffmys! Tufft liv!


Sovrum!

Idag har jag och Andreas spenderar dagen på svågertorp. Vi besökte bland annat sova där vi hade ett presentkort efter felet de gjorde med vår säng.

För det presentkortet köpte vi ett sängöverkast från lexington. Tog ett helt vit då det är lättare att ändra stil med hjälp av kuddar osv. Köpte även två kuddar från lexington.

Efter det körde vi till sovjätten för att köpa två nya kuddar samt nya lakan.

Vi avslutade på jysk där vi köpte sängbord!

Vi tog sängbord i ek för att det inte skulle bli för vit!

. Det är fortfarande mycket som saknas men det börjar likna ett sovrum i alla fall. Bjuder på en bild på resultatet


Examen!

I fredags var det alltså dags för att fira examen!

Det började med att jag stod redo hemma hos Hanna med en flaska champagne när hon kom hem från jobb. Vi skålade och sen gjorde vi oss iordning snabbt som bara den eftersom ceremonin började kl.16.00. Under ceremonin så va det olika människor som höll tal, däribland en av mina stora förebilder, nämligen Lars-Åke Kernell.

Efter ceremonin blev vi bjudna på champagne och snittar samtidigt som
vi minglade runt.

Efter det gick vi tjejer till Charlies änglar en timme för att fördriva tiden då middagen började kl 19.00. Middagen var i studenternas hus. Det bjöds på tre rätters med bland annat chèvrekaka med fikon och tomater till förrätt, fisk till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt. Hela middagen var väldigt trevlig och rolig.

Någonstans här runt halva middagen börjar jag må dåligt. Då jag tidigare i veckan haft hög feber och spytt så klarade väl inte riktigt min kropp av dagens höga tempo och så mycket mat på samma gång.

Jag bestämmer mig därför för att åka hem direkt efter middagen, kanske låter konstigt att man väljer att avsluta sin examenskväll helt ensam samtidigt som alla andra går ut på krogen men jag kände att för mig är det viktigare att jag har ett gott minne av hela dagen och kvällen än att jag har ett dåligt minne och tänker tillbaka på kvällen som en kväll då jag bar grinig och mådde dåligt.

I allafall så är jag väldigt nöjd med dagen och jag är så himla glad att jag fick chans att fira den tillsammans med alla tjejer. Ännu gladare är jag över att jag fick dela dagen med bästis som även var en ypperligt bra övernattningsvärd!

Bjuder på lite bilder!


Söndag

Förlåt för dålig uppdatering men veckan som gått har varit väldigt upp och ner!

I tisdags natt drabbades jag av vinterkräksjukan, väldigt mysigt!

I torsdags eftermiddag var jag trots detta på väg till Göteborg.

Väl i Göteborg gjorde jag slutbesiktning av lägenheten och det var så jävla skönt att lämna av nycklarna!

Sen va det examensfirande som gällde fast det hade jag tänkt berätta om i ett annat inlägg!

Hörs senare!


Tisdag

Hej hej alla!

Just nu är jag så himla slutkörd! 2 timmar skridskor i den friska luften har gjort sitt.

Jag sitter kvar på jobb fastän att jag helst av allt hade velat åka hem då jag fryser som bara den. Men då det är apt idag kl 17.00 så har jag inget val än att stanna.

Jag sitter just nu och försöker plugga in alla barnens namn då jag i snitt enbart kan 3st namn ut varje klass. Pinsamt efter 3 veckor!

Senare skall jag göra lite lektionsplaneringar till nästa vecka så att jag nästa vecka kan koncentrera mig på ett projekt jag har, nämligen att sortera och slänga gammalt skit i mitt rum från gamla lärare.

Nästa vecka vill jag även att mitt fokus skall kunna ligga på engelskan då jag hoppas att jag fått min dator då:)

På tal om ingenting... Igår fick vi vår sängram och det blev sååå fint!


Godmorgon måndag!

Hej alla på veckans första dag!

Sitter på bussen på väg till jobb och försöker hålla mig vaken. Dåligt med sömn i natt då jag hade en heffaklump som låg i princip över mig och tog mitt täcke!

Dagens planer ser ut som följer: lektionerna idag kommer att handla om rörelser till musik. Ingen dans utan mer lek. Hörs nog ganska rörigt och oplanerat just nu men jag har full koll!

Efter jobb idag ska jag gå och träna. Sen ikväll börjar jag mitt engelska plugg.

I dag levereras även vår säng sååå jag antar att om orken finns där någon gång i sena kvällen så skall sängen sättas ihop.

Btw...det här med söndagsångest var något som drabbade mig på riktigt igår. Usch hemska tanke att det snart var måndag igen! Men jag har bara 4 LÅNGA dagar framför mig innan jag tar helg då jag inte skall jobba på fredag utan åker till Göteborg på torsdagskväll!

Vi hörs senare!


Dagen

Den här dagen vill jag plocka ner i en låda och sätta i mitt hjärta, dels för att aldrig glömma och dels för att kunna plocka fram när stunder är mindre bra!

Jag kan inte annat än konstaterat att dagen och kvällen har varit mer än perfekt och att överraskningsfesten i min ära ordnad av mina svärföräldrar verkligen överraskade mig och gjorde mig så himla chockad men ack sååååå lycklig<3


Imorgon hade jag tänkt att berätta mer men för att kort summera det hela kan jag ju bara nämna: överraskad, champagne, presenter, familj, god mat och sång från finaste Claris gjorde min dag!




Sovmorgon deluxe!

Sitter här i soffan redo för dagen. Jag tog en sovmorgon deluxe idag och vaknade inte förrän lite efter tio.

Andreas åkte och handlade frukost och jag kunde njuta av en långdusch. Åt sedan god frukost och utdragen sminkning samt fix av håret, men nu är jag färdig! Bara väntar på Andreas med.

Snart ska vi bege oss mot Åsa där vi skall spendera kvällen och natten. Ska bli mysigt att bara koppla av ett dygn. Har blivit mycket resande fram och tillbaka de senaste månaderna, vilket är jätte kul men intensivt och stressigt på samma gång så jag har lovat mig själv att februari får bli en lugn månad! En resa fram och tillbaka räcker kanske?


Ska i alla falla njuta av helgen innan en intensiv vecka sätter igång då det blir fullt ös med heltidsjobb och plugg innan jag drar till Göteborg för examensfest!


Torsdag!

Godmorgon!

Helt sjukt tycker jag att det är torsdag redan!

Veckorna går så fort just nu vilket känns skönt faktiskt! Längtar nämligen sååå mycket till våren och lite sol.

I går efter jobb åkte jag ut på landet för klippning och slingning av mitt hår och jag blev så himla nöjd!

Efter det åkte jag till mamma och pappa för att sitta i lugn och ro och plugga lite. Det där lite blev 2 timmar och jag anser mig kunna sitta med det där arbetet i flera dagar till men inlämning är idag så jag får väl nöja mig nu! Var hemma runt halv 11 och då va jag helt slut i hela kroppen.

Har inte sovit så bra i natt så jag längtar efter min säng just nu! Men det dröjer ett par timmar innan det är dags för sömn! Nu är det först jobb som gäller fram till fyra sen hoppas jag kunna åka till emporia för att fixa mina naglar!

Fick ett roligt besked igår med, jag blev intagen till en engelska kurs jag vill läsa! Så nu från och med nästa vecka så blir det ännu mer plugg samt heltidsjobb då!

Jag resonerar såhär; jag har hellre mycket att göra nu och pluggar allt jag vill när jag ändå har glöden uppe. Skulle jag tagit ett uppehåll nu är chansen stor att jag aldrig skulle börjar plugga igen. Men jag behöver läsa till lite för att i framtiden kunna jobba mer i ett "vanligt" klassrum och inte bara i idrottshallen!

Nu är det dags för mig att peppa till lite! Vi hörs!


Livet leker!

Godmorgon mitt i dagen alla!

Har precis avslutat dagens andra lektion och sitter i mitt "klassrum" och planerad lite lektioner. Lektionerna hittills idag har varit riktigt högljuda, inte på något dåligt sätt alltså men det är skönt med lite tystnad!

Nästa lektion börjar inte förrän i eftermiddag eftersom en klass är på teater. Så jag har lite tid över. Nästan så att jag borde köra ett träningspass här i min hall, men ack nej har en del att göra!


Du är en satkärring!

Ibland är det extra roligt att vara lärare. Speciellt de dagar då vissa elever väljer att kalla en fula ord och sådär. Idag var en sådan dag. Well, Jag antar att det är lite av charmen med detta yrke.

Har tur som avslutar denna dagen med simning. 6 elever har precis haft simskola så nu får de basta lite och så innan vi ska vandra tillbaka till skolan.

Ska jobba lite mer än en timme till innan jag sätter mig och pendlar hem! Idag står det ju kalas på schemat och eftersom det inte blev någon present handlad igår så får jag lösa det nu.


Tisdag

Godmorgon alla!

Sitter här på jobb och laddar inför dagens första lektion. I dag är det styrka och konditionsbana som gäller.

Jag tror det kommer gå lysande, bara jag orkar hålla mig vaken. Somnade på bussen på väg hit, första gången det har hänt. Lär nog hända många gånger till.

Jag har sovit väldigt dåligt i natt. Vaknat helt genomsvettig ett antal gånger. Så ikväll är det jag som hejar för en tidig kväll! Vi ska på kalas direkt efter jobb men sen så blir det läggdags!


Sliten!

Vilken måndag!

Jobbade över 1 timme och nu är jag på väg hem! Är så hungrig alltså!

Ska slänga iväg ett par mail relaterade till skolan sen också innan jag kan lämna dagens jobb bakom mig. Nu står BARA träning, plugg samt presenthandling på schemat!

Funderar på att flytta presenthandlingen till imorgon efter jobb så jag slipper stressa!

Jag längtar till på onsdag då jag skall få spendera ett par timmar hos frisören. Känna mig lite fräsch i barren igen!

På torsdag funderar jag på att ta ett avbrott från den tråkiga vardagen och bjuda ut Andreas på vapiano på emporia då jag faktiskt behöver fixa mina naglar!

Hörs senare'


Trötta måndag!

Godmorgon alla!

Idag är det måndag och jag är på väg till jobb. Jag har 4 lektioner idag, vilket känns väldigt lagom.

Jag hoppas hinna klart med en del planering också så att jag kan påbörja ett projekt som jag har funderat på ett tag. Tänkte göra en lpp om det projektet och sen fundera lite till.

Efter jobb idag ska jag plugga. Sen hoppas jag hinna med ett träningspass med samt att gå till Burlöv och shoppa present till min gudson som fyller år imorgon.

Jag hoppas att dagen kommer att gå fort och att jag snart får gå och lägga mig igen.


Söndags ångest!

Hej söndag!

Idag har söndagsångesten sakta men säkert smygit sig in i min kropp.

Helgen har gått alldeles för snabb och varit fruktansvärt rolig! I fredags var det middag och pokerkväll här! Jag gick minus men min man gick 500kr plus! Fick även träffa en liten söt 3 dagars liten flicka vid namn Amelia och hennes stolta föräldrar!

I lördags åkte jag, Andreas och My till emporia och shoppade lite. Sen åkte vi hem till oss där jag och My gjorde oss iordning samtidigt som vi drack ett glas vin. Efter det var det tjejmiddag som gällde hemma hos Emma. Väldigt mysigt och roligt med god mat och mycket dans!

Idag är det söndag och vi tog en soft morgon innan vi åkte hem till Philip där det var dags för söndagsmiddag med mamma och pappa!

Kom hem för dryga timmen sen och nu säger jag godnatt för det är dags att ladda batterierna inför arbetsveckan som kommer!

Natti Natti!


Fredagskänsla!

Sen kväll, tidig morgon!
Mörkt och kallt!
Huvudvärk och ont i kroppen!
Men vet ni vad? Det är fredag! En skön känsla har infallit sig i kroppen, nu längtar jag efter en ledig helg med sovmorgon och träning, umgänge med vänner och fixande i lägenheten!

Direkt efter jobb idag är det jag som åker hem och fredags handlar. Någon som har tips på god enkel lagad mat till 6-8 pers? Ikväll är det nämligen pokerkväll hos oss som gäller!

Hörs senare!


På tåget

Arbetsdagen tog slut för ett par timmar sedan och jag sitter på tåget mot Göteborg. Imorgon gör jag sista dagen på Göteborgs universitet och kan boka av min lärarexamen!

Men nu till något som varit riktigt roligt, nämligen dagens lektioner!

Jag hade fyra lektioner idag med allt ifrån fsk upp till 5:or. Dagens skönaste kom ifrån en kille i årskurs 5 som efter enbart 5 min av lektionen lite retsamt ger kommentaren "du är ju till och med strängare än vår förra lärare". Jag blev så lycklig inombords då jag verkligen lyckats med mitt mission att vara hård men rättvis.

När jag sen i slutet av lektionen gav eleverna chansen att säga positiva och negativa saker om dagens lektion och jag får kommentaren "det bästa med dagens lektion är att du har börjar här" då smälter jag totalt! Shit alltså jag älskar mitt yrke!

En bild på mitt andra hem;

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/755174/images/2013/pic_50edac479606ee4c6a6e2ec0.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/755174/images/2013/pic_50edac479606ee4c6a6e2ec0.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/755174/images/2013/pic_50edac479606ee4c6a6e2ec0.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/755174/images/2013/pic_50edac479606ee4c6a6e2ec0.jpg" class="image">


Pendlande

Sitter på bussen på väg hem. Det här med pendlande fungerar hyfsat bra för mig. Det ända som är jobbigt är att jag är så himla hungrig på vägen hem!

Jag kommer att sluta hyfsat tidigt om dagarna så det senaste jag kommer vara hemma är runt 18.00. Sen att jag förmodligen nu i början kommer att behöva jobba över en del är ju sin sak. Men så kommer det att vara tills jag kommit in i det hela.

Idag har jag haft överlämning med den gamla idrottsläraren och känner mig lagom matt i huvudet. Imorgon kommer jag att träffa eleverna för första gången.

Allt känns överväldigande och som att jag inte orkar ta in allt just nu, men det kommer blir bra tror jag!

Nu längtar jag efter middagen! Är såååå hungrig! Efter maten ska jag packa inför Göteborg imorgon eftermiddag samt planera morgondagens lektioner. Efter det skall jag krypa upp i Andreas famn och bara gosa in mig!

Vi hörs imorgon!


Söndag!

Gårdagen blev bra som tur är för denna dagen har varit helt värdelös!

Sura minner och en störtskön huvudvärk har gjort att jag mest av allt hade velat gråta i min ensamhet. Tydligen funkar inte livet så.

Det enda positiva med denna dagen är att jag fick till ett träningspass imorse innan resten av hushållet vaknat.

Nu är det iallafall kväll och jag ska se till att fixa lite middag innan jag tänker krypa upp i soffan och ha Söndagsmys. Sista kvällen innan allvaret börjar med nytt jobb osv.


Opepp!

Oooo jag är så opepp just nu. Jag vill verkligen inte åka uppåt idag. Jag vill vara kvar här och bara njuta av det fina vädret. Gå långa promenader, äta god mat, shoppa och bara vara.

Men näää det funkar tydligen inte:( har en tvättmaskin som måste hämtas. 3 timmar i en jävla bil följt av 2 timmars packande och städande följt av 3 timmar hem igen är inget jag vill göra idag! Livet suger!!!


Härliga fredag!

Godmorgon alla glada!

Idag är det fredag och jag har en klump i magen. Jag antar att jag borde ha fredagsfeeling i kroppen men det har jag inte, jag har en inre stress över allt jag behöver göra idag.

Längtar efter den där fredagsfeelingen! En positiv sak med att börja jobba kan jag tycka, det är fredagen då man bara längtar hem och kan fredags mysa. Jag hoppas att jag kan lösa det så på mitt nya jobb så jag slutar tidigt på fredagar, förhoppningsvis direkt efter skolans slut så att helgen känns lite längre. Mitt jobb är ju ganska flexibelt så det ska nog inte vara några problem.

Nu på förmiddagen har jag i alla fall tränat årets första pass på ett nytt gym i mina nya träningsbyxor som jag fick i julklapp av min älskade man. Det kändes riktigt skönt och jag tror att jag kan vänta mig en riktig träningsvärk imorgon.

Nu ska jag hoppa in i duschen så jag kan fixa allt som måste fixas idag. Ska nämligen åka till Lund och kolla hur jag kan ta mig till min nya arbetsplats på smidigast sätt. Sen ska jag hem hit igen och fixa inför kvällens middag då Sandra, Tim och lilla Ida kommer på besök!


Kök

Efter att ha bott här i en vecka är det enbart en liten del av lägenheten som känns "färdig" och redo att visas för allmänheten. Nämligen köket!


Irriterad

Är jävligt sur och irriterad just nu pga ett mail jag fick precis. Jag måste lära mig att inte låta saker påverka mig som jag endå inte kan påverka. Låter det vettigt?

Nu är det bara torsdag och hela 4 dagars ledigt kvar! Jag måste få njuta av dessa dagar, allt annat får jag ta på måndag när verkligheten hunnit ifatt mig!

Idag står det hämtning av sängram och lite annat småfix på schemat. Ska bli skönt att få den på plats så det känns som ett riktigt sovrum.

Dags att sätta igång!


Shopping

Goddagens i kvällen!

Ligger i sängen och hör hur Andreas
andas tungt. Idag har jag hängt med min pappa större delen àv dagen. Vi har shoppat en massa saker till lägenheten. Det mesta av sakerna syns inte utåt men är så välbehövligt för att få ett fungerande hem, nämligen förvaring. Så nu är alla kläder och lådor där de ska vara och stället börjar mer och mer kännas som ett hem och inte bara en lägenhet.

Tänkte bjuda på en del bilder på hur det såg ut innan vi tog in alla saker så lägger jag upp fler bilder sen när allt är färdigt!


En inblick i vår nya lägenhet...


1 januari 2013

En ny dag ett nytt år. Så många förändringar kommer att ske under den närmsta tiden och det är lite skrämmande.

Iallafall så har den här första dagen av 2013 bestått av massa soffhäng! Skönt men det har gjort mig så himla uttråkad. Så nu är jag redo för en ny lite mer fartfylld dag imorgon!!!


2013<3


RSS 2.0