Renovering

Livet med hus är verkligen speciellt. Jag älskar det samtidigt som det är ett ständigt jobb. Ja okej, jag jobbar väl inte så mycket med just renoveringen men jag blir ju fast med två barn helt själv konstant så Andreas kan få något gjort, vilket kanske inte alltid är så kul. 

I alla fall så håller vi just nu på med våra största projekt hittills i huset. Badrum både uppe och nere samt kök. Innan vi påbörjade projektet så hade vi gjort en grym tidsplan men såklart sprack den så nu ligger vi drygt 2 veckor back. Hantverkare alltså.

Vi börjar i alla fall efter många om och men snart bli färdiga med etapp 1. Badrum nere.

Vi har rivit ut befintligt badrum och rivit en vägg för att få ett större badrum med plats för dusch. Därmed också behövt flytta alla vattenrör och varmvattenberedare som låg i anslutning till den rivna väggen. 

Utbildade hantverkare har skött det som blev "fel" så en hel del har fått bli omgjort. MEN vad gör det när slutresultatet verkar bli helt amazing. Nu väntar vi bara på VVS killen som skall sätta in dusch, toalett och kommod innan allt är färdigt.

Molly Elisé Noeli Marcusson

Datum: 7 maj
Tid: 11.31
Vikt: 2780g
Längd: 47cm

Med raketfart kom hon och tog oss med storm. En kopia av sin syster som nyfödd💕
Sjukgymnasten

Hemma efter ett besök hos sjukgymnasten för att testa tens. Det var helt LOVELY! Jag hade tens på ryggen uppe vid skulderbladen pga inflammation i muskelfästena. 

Ja just det jag har inte berättat om mitt besök hos läkaren i torsdags än!

Som ni kanske har förstått så blev jag sjukskriven på heltid fram till förlossningen. Jag ville vara sjukskriven på 50% men det var inget alternativ tydligen. Det var ord och inga visor från läkaren och jag grät floder.

Det var typ såhär....

Antingen går du och har dåligt samvete för att du lämnar ditt jobb tre veckor tidigare än du har tänkt eller så kommer du få dåligt samvete när Molly väl föds förtidigt och behöver ligga uppkopplad med slangar och ni inlagda på avdelning ett par veckor. Då kan du ha dåligt samvete både för jobb, bebisen och för att du inte får vara hemma med Nova. 

Så jag hade inte så mycket till val kände jag.

Förutom för mycket sammandragningar så trodde hon att jag hade foglossning därav mitt ryggont men det har sen visat sig vara en inflammation i muskelfästena pga för tunga och fel placerade lyft.

Så den här tensen var i alla fall helt underbar och jag somnade med den på. Så jag ska tillbaka till sjukgymnasten nästa vecka för att testa den igen och tycker jag fortfarande om den kan jag få hyra den i tre månader för 300kr vilket jag just nu känner att jag definitivt kommer att göra. 

Jag bjuder på en bild på min prinsessa som jag saknar redan, fast jag vet att hon har det super bra på dagis.
Tillväxtultraljud 2

Tjenixen

Andra tillväxtultraljudet gjort idag. Molly har dippat lite och ligger nu på -22%. Sååå det blev till att kolla blodflöde och ligga med ctg också idag. Blodflödet var bra, molly mår bra. Vi ska bara inte ha några stora barn jag och andreas. Nya tester om 2 veckor.

Nu ligger fokus på att hålla ungen inne, det blir en utmaning jag är redo att ta mig an😝Längtan efter imorgon

Just nu, just i denna sekund längtar jag extremt mycket efter morgondagens läkarbesök. Jag vill få klarhet i mina krämpor och i hur de närmsta veckorna i mitt liv kommer att se ut. 

Just nu har jag så hejdundrans ont i hela ryggen samt alldeles för mkt sammandragningar för att tycka det är behagligt. 

Jag försöker verkligen att INTE lyfta och bära på Nova men ibland glömmer jag av mig och jag får så dåligt samvete när jag inte kan sitta på golvet och leka med henne, eller ta den där spontana dansen till Bolibompa Draken tillsammans med henne. Jag ser ju hur hon bara vill ha lite uppmärksamhet men som jag inte kan ge henne just nu för då skriker kroppen.

Jag är så kluven i mina känslor kring förlossningen. En del av mig vill att den ska ske NU så att jag kan bli mig själv igen och ge Nova av min energi. En annan del av mig vill att Molly ska stanna länge i magen så att hon tjockar till sig lite till.

Oavsett vad jag vill så är det Molly som bestämmer.

Magbild v.36En natt på förlossningen

Natten mellan måndag och tisdag spenderade vi på förlossningen. Jag visste att förlossningen inte hade startat men hade bara en känsla av att något inte var rätt. Hela dagen hade jag haft onda sammandragningar och blodtrycksfall där det svartnade för ögonen. Under kvällen övergick sammandragningarna till en konstant smärta i rygg och mage. En fruktansvärd smärta!

Vi blev ombedda att åka in då de ville ta en koll med tanke på den snabba förlossningen jag hade med Nova.

Väl på plats fick vi hjälp snabbt. Kolla hjärtljud och sammandragningar, kissprov och undersökning.


Slutsats: inte heller den tredje antibiotika kur jag ätit pga urinvägsinfektion har hjälpt utan bakterien har smugit sig vidare och ligger och retar livmodern därav smärtan. Yrsel och svartnandet för ögonen beror på lågt blodtryck.

Att en bakterie retar livmodern vilket ger sammandragningar och smärta är givetvis inte bra för det kan tidigarelägga förlossningen, vilket ingen vill. 

De gör inget för att stoppa förlossningen om den hade startat nu men de vill dra ut på den så länge som möjligt eftersom hon är så liten. Vilket innebär att jag har blivit ordinerad vila...hur tråkigt låter inte det....VILA!

VILA och fler kontroller. Imorgon läkarkontroll och diskussion om hur Vi ska gå vidare. De vill sjukskriva mig, jag vill egentligen inte men jag har en sambo som väldigt bestämt har sagt ifrån att nu räcker det. Fredag barnmorskebesök och måndag nytt ultraljud. 

Tillväxtultraljud

Ultraljud gjort idag. Lillasyster ligger på -20% men räknas inom det normala ändå. Går jag hela vägen ut så beräknas hon väga dryga 2800-2850g så målet är väl att gå ända vägen fram....eller ja fet vill jag ju egentligen inte...men samtidigt kanske det är det bästa. Bara hon inte kommer på Novas födelsedag den 13 maj så är jag nöjd.

Nytt ultraljud om 2 veckor. Spännande

V.33

Hello there everyone!

Påsklov i huset och även påskledigheten för andreas. Guldvärt med familjetid. 

Tillskottet i magen är i v.33 nu, v.34 på söndag. Det går alltså framåt i ett rasande tempo.

Var hos barnmorskan förra fredagen och en remiss skickades då för att göra ett tillväxtultraljud. Vi kan väl bara konstatera att lillasyster inte heller kommer att vara så stor när Hon väljer att titta ut. 

Kollade tillbaka i arkivet och jämförde lite med hur det var när jag väntade niva i samma vecka.

SF måttet låg då i v. 32 på 29 denna gången ligger det på 28. Jag hade gått upp 14kg och spräckt 80kg gränsen. Denna gången har jag än så länge gått upp 5kg och inte spräckt 80kg gränsen än, men är inte långt ifrån. Startvikten var alltså en helt annan denna gång.

Jag minns att jag var fruktansvärt TRÖTT när jag väntade Nova. Nu är jag inte lika trött men har mer smärta. Gör typ ont i varenda del av kroppen efter en dag på. O denna smärta är för mig värre att hantera än bara tröttheten. 

Två jämförelsebilder. Med nova i magen v.33

Med lillasyster i magen v.33

Något annat roligt som har hänt den senaste tiden är dock att jag blev sååååååå överraskad av min familj och vänner med ännu en babyshower. Men mer om det i ett eget inlägg!
V.28

Hello week 28!

Idag är det alla hjärtans dag och jag o Nova har spenderat dagen med att rensa och städa. Nova är världens bästa hjälpreda som gillar att vara med och fixa. Ge henne en skruvmejsel så skruvar hon på det mesta. Antar att hon sett sin pappa vara i farten. 

Målet var i alla fall att förvandla vårt skräprum (bara att erkänna, vi alla har ett) till ett blivande barnrum. Spjälsängen har stått i Novas rum alldeles för länge och tagit plats bredvid hennes nya säng så jag ville få bort den så hon kan leka där.

Det tog sin lilla tid men tillslut blev vi färdiga med rummet. Problemet var bara att allt skräp nu låg en meter utanför rummet, i hallen. Well...det är lite så jag fungerar, inte helt genomtänkt.
Det löste sig tillslut och allt skräp fick flytta på sig en gång till, denna gång till uterummet. Våren är ju inte här än👍


Annars då....jo annars går vi in i v.28 idag och jag som har haft ett par lugna veckor har den senaste veckan fått känna på riktigt jobbiga sammandragningar när jag ansträngt mig för mkt. 

Cykla i racerfart när jag är stressad, gå upp för 5 våningar med trappor på ett museum stressande efter 26 små tvåor, åka till tippen för att slänga torkskåp, handla garderober på Ikea och bära tunga saker från skräprummet till nedervåningen är alltså en del av de saker jag behöver försöka undvika. Lättare sagt än gjort när man tror man är odödlig.

Imorgon kommer Novas farmor och kusin hit och stannar ett par dagar. Ska bli skönt med lite avlastning och mindre stress när jag slipper hämta och lämna på dagis. 

Sista jobbveckan är det också innan februarilov. En veckan semester ska bli guld värt just nu.
Vi hörs!Vecka 27

Vecka 27 är här och jag är hemma för VAB av två febriga människor. Nova är en men hon är den lättskötte. Andreas är den andra med hög feber och influensa liknande symptom. Nästan så jag tycker synd om honom. 

Igår var en hemsk dag för min självkänsla. Jag fick erkänna mig besegrad och inse att jag är på tjocken och köpa mig ett par gravidjeans. Med Nova bar jag aldrig gravidkläder men dels så är jag större denna gången och dels så jobbar jag inte lika mkt som idrottslärare längre och kan därför inte springa runt i träningskläder jämnt.Jävligt fult men jävligt bekvämt för den växande magen.


Har även börjat små handla till lillasyster. Egentligen inget av det som behöver shoppas men jag orkar liksom inte riktigt ta tag i något just nu. Men när jag slö titta på lite online shopping så hittade jag en helt bedårande matta som jag slog till på till hennes blivande rum.  Kommer bli så tjusigt!
Week 25!

Vecka 25 som gravid börjar sakta men säkert lida mot sitt slut. 

Med en viktuppgång (tyvärr det gick så bra i början med minus😜) på 2kg sedan start och helt perfekta värden (skönt att det har vänt). Så känner jag mig piggare och fräschare än på länge. 

Jag känner mig knappt gravid förutom då alla sparkar från magen, vilket är skönt.

Vi längtar alla efter lillasyster och det får mer än gärna vara maj snart.

Vecka 19

Vi är nu inne i vecka 19. Tiden går så fort. Jag känner bebis sparka varje dag mer eller mindre. Riktiga sparkar, inte som med Nova där det mer var ett obehag fram till vecka 30 och sen ännu värre för hon röjde runt med allt inne i magen. Antar att det har att göra med hur livmodern ligger? 

Hur som helst ser jag fram emot jullov nu och en chans att vila upp sig. Hela familjen är helt slutkörd. Jag av jobb, graviditet, gymnastik och ensam mkt med Nova. Nova av förskolan och alla sjukdomar som har härjat hela hösten och andreas av alldeles för mycket jobb.Från tre till fyra

Vår lilla familj kommer att utökas, Nova ska bli storasyster❤️

Till skillnad från när vi väntade Nova var beskedet om den här graviditeten en stor fett lycka. 

Att ge Nova syskon och det ganska tätt är ett väl genomtänkt beslut. Vi är överlyckliga över att snart få välkomna ytterligare en liten individ till världen.

Den 14 maj är det bf och tiden bara rusar iväg så vi är väl snart där.

Tiden från att vi plussade i mitten av september fram till nu har varit oerhört tuff! Jag har mått så fysiskt dåligt och nu äntligen har jag börjat känna mig som en människa igen. 
Jag tror jag är redo...

Du lilla barn där inne, du som växer i både kropp och sinne. Jag har älskat dig från första stund och längtar efter att få pussa på din lilla mun.

Världen

I en kaosartad värld skall jag försöka uppfostra mina barn till att bli goda medmänniskor, vuxna med bra värderingar och kärlek till omvärlden.

Jag är helt vilsen till hur det ska gå?

Jag vet att kärleken övervinner allt, men det är svårt när ondskan är så stor. 

Just nu finns det så mycket hat i världen, hur ska jag kunna skydda Nova mot hatet? Hur ska jag kunna visa henne att medmänniskan är god, att medmänniskan vill väl och att världen är en plats av kärlek och lycka? 

Jag har så svårt just nu att greppa mina egna känslor kring allt som pågår, både i min egna närhet samt i den stora världen med terror och krig. 

Jag må vara godtrogen men jag vill inte tappa hoppet om min tro att alla människor föds goda, alla människor är i grund och botten goda, och med kärlek och lite mera kärlek så kommer alla människor att förbli goda.
RSS 2.0