Jag är sugen på!




Fredag

Jag längtar till fredag, och vet ni det bästa? Att fredag inte känns så långt borta! 

Andreas ska nämligen ut med sitt gamla jobb på fredag. Vilket innebär att jag kan göra vad jag vill!!!!! Alltså det kan jag ju göra ändå men just att valmöjligheterna är mina är så jävla gött! 

Hade det här varit en annan fredag i ett liv då jag inte varit gravid hade jag garanterat umgåtts med en kompis, suttit på balkongen (trots knappa plus grader), med hög musik, ett glas vin och en cigg i mungipan. Just nu däremot är det där inte ens att tänka på. 



Ser istället framför mig en fredag med rester från dagens middag och sen en stor skål med bara sura godisbitar tittandes på typ Lets Dance? Någon som vill hålla mig sällskap? Övernattningsmöjlighet finns! 


Tisdag

Jag är sååååå glad för livet just nu, att allt går bra och smidigt och bara flyter på. Solens strålar påverkar mig givetvis och jag önskar att solens strålar fortfarande lyser när jag är hemma runt 17.00 idag, då ska jag ta mig en lång promenad hade jag tänkt. 

Annars idag så håller jag ju på o jobbar. En sista lektion har jag kvar innan jag åker på föräldrakurs, sista delen. Ska bli skönt när det är över. Kan ju inte direkt tycka att jag är mer förberedd nu än innan. Hade fått mer ut genom att läsa en bok eller något, så ska nog passa på och köpa en nu när det är bokrea.






85 dagar

Jag är så jädrans tacksam för mitt liv! För min lilla familj med bebis i magen och Andreas, för min mellan familj med mamsen, pappsen och världens bästa bror, och inte minst min stora familj med alla de människor jag själv har valt att ha vid min sida, de som aldrig sviker, de som torkar tårarna på min kind när jag är ledsen och de som skrattar både med mig och åt mig när jag är glad! 




Tänk att det idag enbart är 85 dagar kvar innan beräknad födsel. (Tror dock mer på det första datumet 14maj än det sista budet på 20maj). Hon som växer och ger mig så mycket kärlek varje dag. Hur ska jag någonsin kunna ge tillbaka all den kärlek som hon redan får mig att känna? 

Solen skiner på himlen precis som solen skiner i mitt hjärta! Våren är nära och jag  känner mig lätt som en fjäder.  

Tiden går så fort och det får den gärna göra, den bästa årstiden ligger framför våra fötter och varje dag är ett nytt oskrivet blad som bara vi själv kan välja vad som skall skrivas. Jag bestämmer själv över mitt liv, över lyckan, över tacksamheten, över kärleken. Jag bestämmer att jag ska se ljust på framtiden fast vägen är backig. Inställningen är allt! 




Lördag

Tjenixen söndag, tänkte berätta lite om igår...

Igår hjälpte jag en kompis att flytta, vet inte riktigt hur jag tänkte i det beslutet med tanke på att jag mest kände mig i vägen än var till någon större hjälp. Antar att min tanke var att jag ville vara snäll och hjälpsam som oftast. 

Lägenheten hon flyttade till ligger i alla fall på tredje våningen utan hiss, där sprang vi alla som galningar och bar saker. Jag fick inte bära något tungt men jag bar allt små tjafs. Jag blev så andfådd att det var läskigt, hur otränad får man känna sig när man är gravid??? 
Idag ligger jag i allafall och kvider med onda vader efter gårdagens träningsvärk.



Efter det så möte jag upp några andra vänner för pizza och melodifestivalen! 
Väl hemma slocknade jag på två röda!





Sjusovare!

Efter en väldigt opepp dag igår så kom Andreas hem och vi hade en riktigt mysig kväll, ni vet en sådan där mysig kväll när båda sommar i soffan innan kl 23.00 vaknar upp kl 03.30 och går då in i sovrummet för att fortsätta dova. En sån mysig kväll hade vi👍😊.

Jag vaknade för ett tag sen och har sedan dess fixat frukost, men att få upp Andreas verkar inte vara det lättaste idag😖. Snart kommer jag börja med alla fula knep jag kan! Typ skvätta vatten eller något. Jag gillar inte att sova bort dagarna, men det gör han! Dock brukar jag vinna och få upp honom innan 10...förutom idag då.

Inget trams

Att vara gravid är för mig en stor Påfrestning både fysiskt och psykiskt. 


Graviditeten består av en lång väntan, en väldigt lång väntan. En väntan på det mest underbara som finns, att få upp bebisen på bröstet och kunna kalla sig själv för mamma. 

Graviditeten är en stor förändring, inte minst kroppsligt. Helt kroppsligt handlar det om 9 månaders förändring av kroppen i graviditetsprocessen och sen ytterligare minst lika lång tid tillbaka, minst! 


Min ilska eller ledsamhet eller vad man nu ska kalla det handlar definitivt inte om min mammaroll eller om mina känslor för mitt barn. Jag är väldigt klar i min mammaroll, hur jag vill vara som mamma etc. JAG vet att jag kommer bli en bra mamma, JAG vet vilka värderingar jag vill förmedla till mitt barn och vilket liv jag vill ge henne. JAG vet att kärleken till pyret i magen kommer vara det ända som betyder något. Att jag kommer älska henne högre än livet själv (vilket jag redan gör!). Jag vet allt detta och det är inget jag är nervös eller orolig för.


Min ilska handlar BARA om att jag inte har någon kontroll, jag kan inte göra något för att påverka hur min kropp utvecklas eller hur min trötthet påverkar mitt dagliga liv. 

Det här med att min trötthet ligger på minus är ju i grund och botten det som förstör allt! Det spelar ingen roll hur mkt jag vilar eller sover, jag är ständigt trött vilket i sin tur leder till att jag inte orkar träna. Träning har varit en sådan stor del av mitt vardagliga liv, andra kör med mental träning, yoga, avslappning eller chillar i soffan för att ta det lugnt, jag har haft träningen som MIN sak där jag samlar energi och kraft! Att träna ger mig enorma mängder av endorfiner som får min kropp och min själ att må bra! Och det är där jag är nu...ingen träning, inga endorfiner = ond cirkel! 

JAG vet att jag kommer få tillbaka min kropp, JAG vet också att det kommer ta tid, att det kommer göra ont och att jag kommer vilja ge upp många gånger om. JAG vet också att det är värt det! Viktuppgången och all den psykiska påfrestelserna, hon i magen är värd ALLT!

JAG vet också att jag aldrig kommer ge upp, jag är inte den som ger upp. Jag är målmedveten och klarar av allt jag ger mig fan på! Det är bara det att jag kände mig färdig med hela den resan med att gå ner i vikt. Jag var så jävla nöjd med min kropp, jag kände mig stark och det var bara kul att träna, det var ingen fight med mig själv, vilket det kommer bli nu. Jag kommer göra det, jag kommer älska att göra det, men jag ser inte fram emot det.

Och just det här med att inte ha någon kontroll, att bara få acceptera läget, det gör mig så jävla irriterad och arg! 





Besök hos BM

Idag kl 9.00 var det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Denna gången för att även göra glukosbelastningen som man hört så mycket om.

Jag pressade i lite citron i vätskan och sen svepte jag allt på en gång. Smakade saft och var inte i närheten så illa som jag hört. 



I anslutning till detta gjorde vi massa tester och lyssnade på hjärtljud osv.

Blodtryck: 108/73 sf mått: 26 vikt +2kg (totalt: 8kg) glukosbelastning: 5,6, hjärtljud:135

Som slutsats kan man väl säga att magen haft en riktig växtspurt de senaste två veckorna. Sf måttet har ökat från 23-26, så nu ligger magen mitt på medelkurvan och inte längst ner på normalkurvan, vilket känns jävligt skönt! 

En viktuppgång på 2kg på två veckor tyckte väl inte jag var så roligt men min Bm såg inga problem i det. Hon i magen har bara en rejäl växtperiod just nu och det växlar ju mellan veckorna. 

Det här med hjärtljudet är ju ganska roligt. Linda berättade om någon teori om att om hjärtljudet ligger över 140 så är det en tjej och om det ligger under så är det en kille. Andreas har snöat in sig på detta och börjar tveka på om bebisen i magen verkligen är en tjej eller inte...jag berättade det för min bm idag och hon bara skrattade och gav mig en lapp med massa ickevetenskapliga exempel på om det är en tjej eller kille man väntar som hon tyckte jag skulle ge till Andreas för att spä på det hela lite till...haha




Skit dag

Jag mår inte bra idag, bara att konstatera. Trots det är jag så jävla rastlös! 

Försökte mig på att städa, satte på en snabbmaskin tvätt och började. Precis då jag känner mig nöjd med städningen av badrummet börjar röret från tvättmaskinen läcka...stop i röret! Jag ville bara börja gråta, händer detta verkligen mig? Nu? Idag? JAG ORKAR INTE! 

Aja sket i det, jag löser det någon annan gång. Satte mig i soffan med ont i ryggen. Bestämde mig sedan för att ge mig på att städa vårt lilla rum, sitta stil är inte min grej. Jag började men sen tog motivationen slut. Jävla skit rum! Allt där inne ska bara slängas! Allt skit har bara stått där i ett år! Gaaaahhh jag blir så trött!

Nu sitter jag i soffan igen, en dusch hade varit gött, duscha av mig all negativ energi, måla naglarna kanske...




Torsdag

Jag vet inte hur jag mår idag faktiskt. Jag har en klump i magen som jag inte kan sätta fingret på vad den beror på. 

Idag är första dagen på min semester som jag inte har några planer på att träffa någon eller göra något specifikt, förutom träningen ikväll då. 

Då tänker man väl sig att jag borde njuta av lugnet och kanske bara stanna i sängen en hel dag, men jag funkar inte riktigt så. 

Jag borde städa, jag borde gymma, jag borde vara en bättre vän, jag borde vara en bättre flickvän, jag borde vara mitt gamla energifulla jag! 




Nystädad bil

Igår spenderade jag dagen i oxie. Jag och mamma hjälptes åt att städa våra bilar invändigt. Så jäkla mkt skit man kan samla på sig i en bil. Nu är bilen i allafall tom på skit och ren och fin är den med.

Sen åkte vi till tippen och slängde massa skräp och lämna kläder till bättre behövande. Käkade middag där och avslutade kvällen med ett parti yatzi, jag vann! 




Palla

Somnade med tårar i ögonen igår, vaknar med tårar i ögonen i dag. Jävla skit hormoner! 

Jag orkar inte med hur denna graviditet påverkar min kropp, jag orkar inte se allt förfalla! 

Jag har aldrig varit smal, jag har heller aldrig varit riktigt tjock. Jag har däremot alltid varit tränad, vissa tillfällen mer tränad, andra mindre. Jag tillhör en av dem som alltid känt mig snyggare naken än med kläder, jag har aldrig känt att jag har någon speciell kroppsdel att dölja.

Men nu....jag HATAR hur min kropp ser ut och jag kan inte göra ett skit för att påverka det!  Det gör mig ledsen och arg! 

Då tycker ändå de flesta att jag ser precis likadan ut som innan, men näää ni har inte sett mig utan kläder, innan hade jag inget att dölja, nu känns det som att jag behöver dölja allt! Där på magen där man vill att det ska synas där syns fan inte mycket, men mina höfter och mina lår de svullar över, mina bröst är 3 storlekar större och jag hatar det! Jag har hellre mina icke existerande  boobs än dessa bomber!

Jag längtar sååå till efter förlossningen när jag får träna hårt igen, när jag kan bli stark både i psyket och helt fysiskt igen. Jag vill ha tillbaka mitt självförtroende!

Hur jag brukar se ut...



 Hur jag ser ut nu...






Föräldragruppstisdag

Jag känner mig så himla malplacerad fortfarande i föräldragruppen. Allt känns så uppmålat som att allt är så jädrans perfekt alltid i en förlossning och efter att barnet är fött, både i vad barnmorskorna förmedlar och i gruppdiskussionerna, tråkigt tycker jag! 

Jag vill ju höra alla sidor av allt inte bara det puttinuttiga! 


Aja till något annat.


Var hemma hos Sandra och Tim idag i Sjöbo. Var så himla dimmigt när jag körde dit i morse, lite läskigt nästan men jag överlevde:) 

Väl där hade Sandra gjort scones, himla gott och sedan snackade vi bort 4 timmar, allt va precis som vanligt alltså😂👍.

Jag skulle egentligen gått och tränat idag men jag tror inte att jag orkar, eller vi får se, kanske gör det senare. Eller så tar jag det imorgonbitti. Lär ju vara mindre folk då.




Tisdag

Hej hej alla!

Hoppas ni har sovit bra! Bättre än mig i alla fall. Haha jag blir så trött på mig själv för att jag inte kan sova hela nätter längre. 

Jag vaknar inte för att jag behöver kissa som kanske andra gravida utan jag vaknar av två anledningar, dels för att tjejen i magen inte gillar när jag sover på magen längre, vilket är min personliga favorit😣. Andra anledningen är att jag drömmer så sjuka drömmar. I natt drömde jag att jag tyckte att jag behövde ett extra jobb nu innan bebisen kommer och fick jobb på Mcd Jägersro?!! (Som inte finns mer) där fixade jag sen jobb till min tjejkompis Sandra också. Så vi jobbade där tillsammans och min bror visste inget och vi o vår chef ville inte att han skulle veta heller?😖 så varje gång han kom dit fick vi gömma oss i städskrubben...hmmmm 

Aja idag ska jag åka till Sjöbo i alla fall och träffa Sandra, ska bli mysigt!

Efter det blir det föräldragrupp innan jag ska avsluta dagen med ett pass på gymmet. Blir nog en super dag det här! 




Magen v.27



Bjuder på två bilder från idag. Magen i slutet på v.27. Den har haft en riktig växtspurt den senaste veckan!

Gymnastik!


Jag älskar min stora hobby! Tänk att jag dessutom får betalt för att plåga andra! Världens bästa hobby! 



Ibland är det bra att vara arg!

Andreas vaknade efter en dryg timme i sovlandet på ett väldigt bra humör. Han märkte väl att jag var grinig och fjäskade som bara den.

Fixade mat gjorde han utan att jag bad om det! Missförstå mig inte, Andreas gör ALLT jag ber honom om men jag är så TRÖTT på att be honom göra saker. Det borde komma automatiskt och något han bara gör utan att jag ska be om det, och utan att han ska få en klapp på axeln för att han gör det....men vi jobbar oss framåt. O just matlagning är inte en av hans starka sidor.

Efter maten fortsatte Andreas det projekt jag påbörjade imorse, nämligen att rensa i garderoberna...så nu är båda garderoberna rensade och allt ser så väldigt rent och ordnat ut, lite för ordnat för min smak haha

Andreas är en riktig perfektionist längst inne och vill gärna att allt ska se perfekt ut. Han har därför färgkordinerat sina skjortor i hans del av garderoben haha vafan liksom! Dessutom fick inga kläder, inte ens underkläder vikas ut och in (han blir galen på mig för att jag aldrig vänder kläderna åt rätt håll efter jag tvättat, enligt mig tar bara sånt tid och är så onödigt☺️). Så hans del av rensningen tog ju betydligt längre tid än vad det tog att rensa min del. 

När vi var färdiga kunde vi räkna totalt 3påsar med kläder som kunde åka direkt i bingen, 1 svart sopsäck till någon klädinsamling och en stor påse med kläder till min bror, i princip oanvända märkeskläder som på något konstigt vänster har krympt????!!!i garderoben och därför inte passar Andreas mer. 

Känns så jäkla skönt att rensa och göra plats till annat! 

Vi va även framme med tumstocken och försökte mätta och trixa i sovrummet inför införandet av en spjälsäng där.... Det gick inte alls bra! Kommer bli trångt och jävligt, fan vad bitter jag blir på det! 

Hade det inte varit för det stora fönstret så hade det inte varit något problem, men tanken på en spjälsäng precis intill ett stort fönster känns inte så lockande! Eller? Hur tänker man???







Söndag

Idag är en dag då jag är ganska så trött på min sambo. Vi kom i luven på varandra redan i morse (trötta, griniga och brist på tid från Andreas sida utlöste det). Sen åkte han och golfa i alla fall och jag har hållt på o tvätta o städa min garderob. 

Jag åkte iväg på styrelsemöte och blev invald i valberedningen, känns väl kul. När jag kom hem i alla fall möts jag av en man som ligger och vilar?!!! Och har alltså inge gjort ett skit sedan han kom hem. Just nu sover han dessutom, vilket kommer leda till att han inte kommer sova i natt och därmed kommer vara skit trött imorgon bitti när han ska gå till jobb, precis som varje måndag. Finns hundra saker här hemma som han lovat mig att fixa men som aldrig blir gjort! 

Jag fattar inte hur man kan vara så trött som människa! Hur kan man ha så lite energi???!!! Det borde vara jag som sover så mycket som Han, jag är gravid i 7 månaden, han är bara lat, eller kräver jag för mkt??!!! 







Ledig👌



Lagom pigg, orolig natt men vad gör det? Jag är ju ledig! Har ju semester dessutom

Hur mår du där inne?

Alla hjärtans dag idag! Mysigt! 

På tal om något annat....jag har varit lite orolig för pyret i magen igår eftermiddag/kväll. Jag kände inte henne alls. Kände inte henne någonting, så jävla jobbigt. Kände ingenting i morse när jag vaknade heller :S

De där fosterrörelserna kan verkligen sätta sprätt i huvudet på mig! 

Men NU har hon vaknat till liv och jag lyckats lugna mig lite. BM sa att jag borde känna henne minst 10ggr per dag nu och just det där tydliga 10 gånger blir som en besatthet!😪😪😪

Jag har ju inte varit orolig någonting under hela denna tiden men nu är det som att jag bara nojjar för allt! 

Är väl lite så att jag hela tiden tyckt att allt varit så overkligt och jag har inte haft någon direkt mage som "bevis" på att jag har något där inne, nu däremot så är ju lilltjejen ganska stor i magen och väger drygt 1kg, hon hade liksom haft en chans att överleva på utsidan min mage och då har det blivit lite som en reality check för mig. Jag är gravid, jag kommer bli mamma och jag älskar den här lilla tjejen så ofantligt mycket redan nu! Att hon ska må bra och vara frisk är min första prioritet här i livet! 



Bästa stunden på morgonen...

...de fem minuterna när inga elever har kommit än, jag får välja musik och sippa på mitt morgonte.

Idag är dagen ännu bättre eftersom jag har träningsvärk i axlar och lår! Härliga träningsvärk vad jag har saknat dig! 




Besök hos bm vecka 26

I fredags var jag hos barnmorskan för en kontroll. Vi mätte magen och lyssnade på hjärtljudet och tog prover osv. 

Alla prover visade att jag var frisk som en nötkärna. Behöver intr ta några extra järntabletter eller något sådant, så min trötthet beror helt enkelt inte på järnbrist. Dock konstaterade hon att en person som jobbar heltid, pluggar (pluggade) och är tränare i gymnastik väldigt många timmar i veckan kan vara trött även om man inte är gravid så jag är helt enkelt inte mer än mänsklig och ska lyssna på min kropp...

Om vi går över till loppan i magen så har hon det väldigt bra i magen. Magen ligger under medelkurvan (inte helt otippat), men ändå inom det normala. Hjärtljudet lät super och hon låg med ryggen utåt.

Nu ska vi tillbaka om två veckor och göra glukosbelastning. 

Veckorna bara springer iväg och det känns helt sjukt att vi imorgon är nere på tvåsiffrigt!






100 dagar




Föräldrakurs

Idag var jag på den första träffen i föräldrakursen. Den kommer vara nu varje tisdag hela februari på en sådan dum tid som mellan 15-17. 

Denna dumma tid gör att Andreas inte kommer kunna vara med, hur gärna han än vill så går det bara inte. Har man börjat nytt jobb 3 veckor tidigare så kan man inte bara ta ledigt hur som helst varje vecka. 

I alla fall...jag kände mig heeeeelt malplacerad på denna träff. Alla blivande mammor var minst 10 år äldre än mig och va där tillsammans med sina partners som de var gifta med! 

Vi pratade lite om hur man kan visa kärlek för sitt ofödda barn o då sa barnmorskan att ett sätt att visa kärlek för sitt ofödda barn är ju genom att komma på såna här träffar för det visar att man är intresserad för barnet, då kände jag mig så jävla liten och blev så arg! 

Min sambo är så jävla lycklig för det här, min sambo hade gjort allt för sin ofödda dotter, han gör allt för henne. O det bästa för henne är att han är på sitt jobb och visar framfötterna. 😣

En annan sak som gjorde mig orolig var även en sak som sades o jag vet att det inte var något illa menat men denna kommentar kommer överallt ifrån och nu börjar jag nojja. När jag berättade i vilket vecka jag var i osv så va det någon som sa "men oj, det syns ju knappt....måste vara en liten bebis det där hihi". Vad ska man säga? Nej magen är inte stor på dagen men vänta och se på kvällen, den vara sväller!

På fredag ska jag till barnmorskan så då får vi ju se vad hon säger. Jag är hundra på att prinsessan i magen har det bra, så som hon sparkar dagligen men blir ändå orolig att hon inte växer som hon ska! 

Kan inte direkt tycka att jag lärde mig något nytt idag annars. Nästa vecka kommer det handla om smärtlindring, vilket dock ska bli väldigt intressant. 

En annan knasig sak som gjorde mig lite rädd idag var att jag insåg att min navel har blivit "mindre". Den är nästan jämn med huden om ni förstår vad jag menar? 

Jaja nu ska jag förberedda mig för paradise hotel! Hörs!




6:e månaden


Ligger det en bebis i min mage? Är jag gravid i 6:e kalendermånaden och 7:e graviditetsmånaden. Får det plats en baby på mellan 25-30cm i min mage. 

Min platta mage har jag ju sagt hejdå till men jag känner mig inte gravid. Otränad? JA.  Gravid? NEJ


Då har ändå magen haft en rejäl växtspurt den senaste veckan.

Aja, sålänge min stjärna har det bra i magen så njuter jag av att känna mig hyffsad smidig fortfarande. 

RSS 2.0